Meerdaagse stilte retraite

 

Tijdens een meerdaagse stilte retraite van 3,4 of 5 dagen ben je even los van je dagelijkse leven. Voor alles wordt gezorgd, waardoor je alle ruimte hebt voor zelfonderzoek. Twee keer op een dag wordt de stilte verbroken en is er Satsang.

 

Door het volgen van aanwijzingen tijdens Satsang leer je zien hoe je denken werkt, je wordt je bewust van dat wat ons onbewust aanstuurt en ons weghoudt van dat waar we werkelijk naar op zoek zijn.

 

Het kan voorkomen dat tijdens een Satsang bijeenkomst een volledige realisatie plaatsvindt, maar de onbewuste, geconditioneerde patronen zijn vaak als taai slijm en laten zich niet makkelijk oplossen.

 

Tijdens een meerdaagse retraite leer je je aandacht naar binnen te richten, en als je langzaam de geconditioneerde patronen begint te doorzien, leer je ze los te laten en ruim je ze op.

 

Je wordt aandachtiger en gaat na een poosje niet meer onbewust mee in onwillekeurige gedachten.

 

Dit proces werpt in veel gevallen na drie dagen zijn vruchten af.

 

Vanaf dat moment kom je erachter of je genoeg lef hebt om het onmogelijke te realiseren.

 

Ben je bereid om de stilte in te gaan en je mobiele telefoon in te leveren?

 

Ben je gek genoeg om diep adem te halen en werkelijk naar binnen te gaan?

 

Ben je bereid om op te lossen in het onkenbare, wat dat dan ook mag zijn en waar het dan ook toe mag leiden?

 

Ja en dan voelt het misschien als afscheid of als sterven, wat logisch is want je pad lost op, maar dat wat je leek te verliezen blijkt nooit werkelijk geweest te zijn en kan je dus ook niet verliezen.

 

Dan ben je wakker, de illusie is herkend voor wat ze is en wat overblijft is dat wat je altijd al was maar wat je niet zag, ondeelbaar, onaantastbaar, oneindig en onbeschrijflijk.