Satsang

 

 

Satsang betekent: in aanwezigheid van de waarheid. De centrale vraag is: Wie ben ik?

 

Tijdens een Satsang bijeenkomst komen mensen in stilte binnen en nemen plaats, soms is er een mantra of serene muziek hoorbaar die uitnodigt om de waarneming in stilte naar binnen te richten. Tegenover de bezoekers zit een ontwaakt iemand, vanwege zijn of haar realisatie van de waarheid voorbij gedachten, die de dingen ziet zoals ze zijn. In dit geval zijn het Jeroen en Petra die vanuit die positie spreken. De dynamiek in Satsang gebeurt altijd spontaan en in het moment. De bezoekers zijn in de gelegenheid om vragen te stellen en dat wat geantwoord wordt en gebeurt zijn directe aanwijzingen die uitnodigen tot zelfonderzoek. Zo is het mogelijk om op te lossen in de absolute waarheid die we in essentie zijn.

 

Door middel van zelfonderzoek wordt herkend wat we niet zijn totdat de waarheid overblijft.

De verhalenverteller/ego brengt ons telkens op een dwaalspoor.

 

Via Satsang worden de verhalen en de patronen zichtbaar zodat de herkenning van ons ware zelf direct mogelijk is.

        

Jeroen en Petra:

Begin 2015 vond er een bijzondere ontdekking plaats. Jeroen was al bijna een jaar op zoek naar de juiste sleutel voor de laatste (poortloze) poort. De vraag was hem helder geworden tijdens de ceremonies waarbij hij werkte met grootmoeder Ayahuasca. Hij wilde de ego loze ervaringen van eenheidsbewustzijn integreren in zijn leven. 

Petra had in korte tijd in Bali en Peru een intense zuivering van lichaam en geest ondergaan en voelde een sterke impuls de stilte op te zoeken. Ze vond een 7-daagse stilte retraite bij Sri Mooji in Portugal waar ze naartoe ging en ontwaakte. Anderhalve maand na haar terugkeer gingen Jeroen en Petra samen naar een 5-daagse Satsang intensive bij Sri Mooji in Londen. Bij beiden vond een rechtstreekse herkenning van de waarheid plaats.

 

Dit had een bevrijding van geconditioneerde overtuigingen tot gevolg.

Een verschuiving van aandacht en waarneming die een einde aan het zoeken maakte.

Dit nieuwe uitgangspunt heeft een proces van helderheid en stilte in gang gezet, waar verhalen, overtuigingen en concepten herkend worden en oplossen in het licht van de waarheid, de rechtstreekse ervaring van ons ware zelf.

 

Een enorme rust en stilte maakt het mogelijk om het ware zelf zich moeiteloos te laten uitdrukken. Angst en verlangen lost op en laat het leven rijkelijk en vrij stromen. 

 

Ze sturen niet meer maar volgen de beweging die plaatsvindt. Het zoeken is gestopt, er is alleen nog het proces van verder zakken in deze staat van zijn. Regelmatig komen geïnteresseerden langs om stilte, Satsang en zelfonderzoek te ervaren. Soms gewoon op de thee en soms meerdere dagen.